MARRAKECH: Musée Yves Saint Laurent

Tijdens de trip naar Marrakech ben ik natuurlijk naar Musée Yves Saint Laurent geweest. Lees verder..!

De Franse modeontwerper Yves Saint Laurent bracht tijdens zijn carrière veel tijd door in Marokko. Zijn expressies worden nu geëerd door middel van een museum in Marrakech. In 1966 kocht hij een vakantiehuis in Marrakech, de nu kobaltblauwe Vila in Le Jardin Majorelle. Het bracht veel inspiratie op.

Het doel is om Saint Laurents bijdrage aan de mode te tonen. Hij kwam hier 2 weken per jaar om zijn collecties te ontwerpen.

Als je het terrein binnenloopt zie je als eerst een mooie grote muur met “YSL” er op. Hier kan je prachtige foto’s maken en is ook de blikvanger van het museum.

Er zijn hier mooie, exotische creaties te bewonderen. Het is een must see voor als je in Marrakech bent. Als je de zaal in komt is het pikdonker, zo komen de creaties mooi uit en de kleuren mooi naar voren.

Ook is er een kleine documentaire te zien over Yves Saint Laurent in een aparte zaal. Het is interessant om te zien hoe hij de collecties creëerde en toonde op de fashion weeks.

Als je naar de uitgang loopt, loop je door een waanzinnig mooie tuin met cactussen en palmbomen. Het is prachtig om te zien en natuurlijk een must see én aanrader voor als je in Marrakech bent!!

YSL

YSL

Exit Musée Yves Saint Laurent

Le Jardin Majorelle

Vakantiehuis Saint Laurent

Le Jardin Majorelle

Le Jardin Majorelle

Thank your for reading.

Love,

Anneloes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s